A budapesti Józsefváros Magdolna negyedében található önkormányzati fenntartású Kesztyűgyár Közösségi Ház 2008 őszén nyitotta meg kapuit.

Az elnevezés a tervező-alapító Rév8 Zrt. által adott fantázianév, amely a ház korábbi funkciójára utal, ugyanis az épület egykoron kisebb ipari létesítményként különböző műhelyeknek adott otthont.

A Közösségi Ház elsődleges küldetése a Magdolna negyedben élő családoknak, közösségeknek lehetőséget biztosítani a tartalmas kikapcsolódáshoz, tanuláshoz, valamint kulturált szórakozáshoz.

A megvalósuló programokon keresztül célunk a helyi identitás erősítése, mikroközösségek létrejöttének katalizálása, és megtartó erejük növelése. Aktív szereplőként részt vállalunk Józsefváros szociális, kulturális és fenntarthatósági stratégiájának megvalósításában.

A közösségi házban szívesen adunk helyet civil szervezeteknek, különböző szakmai programoknak, workshopoknak és fórumoknak.

Az épület erőssége, hogy teljes mértékben akadálymentes, minden termünk könnyedén megközelíthető, akár kerekesszékkel is.

Változatos programkínálatunkkal szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy a Kesztyűgyár által a józsefvárosi Mátyás tér apró, ámde üde, érdekes színfoltjává váljon Budapest közösségi-kulturális életének.

 

Elérhetőségeink:

Hétköznapokon 8-19 óra között tartunk nyitva, hétvégi rendezvényeinkről a Programok menüpont alatt tájékozódhat!

Megközelíthető a Blaha Lujza tértől 99-es busszal. Gyalogosan a 4/6-os villamos Harminckettesek tere megállójától: József utcán egyenes a Mátyás térig.

Telefonszám: 06-1-788-13-44         Fax: 06-1-788-13-74

Cím: 1084 Budapest, Mátyás tér 15.

Email: info@kesztyugyar.hu    onkentes@kesztyugyar.hu     adomany@kesztyugyar.hu

Csőke Zita

Szakmai Igazgató

Farkas Zsolt

Szakmai vezető Mentor

Fibi Hanna

Dombai Borbála

Program asszisztens

Brunner Tünde

Program koordinator

Mócz Zoltán

Program asszisztens

Hajnal Ágnes

Program asszisztens

Farkas Bettina

Program koordinator

Jónás Etelka

Közösségi szociális munka team

Böhler Nóra

Közösségi szociális munka team

Katona Vera

Mentor/szociális munkás

Csík Endre

Mentor tanár