FÓKUSZ KÖZÖSSÉGI TÉR

Rólunk

2018. áprilisától 0-3 éves korú kisgyerekes anyukákat és családjaikat várjuk a Magdolna utca 47. szám alatt közösségi térbe.

Heti, kétheti és havi rendszerességgel szervezünk a kisgyerekes családok számára programokat zárt- és szabadtéren egyaránt.

Kapcsolat

Cím: 1086 Budapest, Magdolna utca 47.

Telefon: 061-788-6918

Facebook: enidohely.facebook.com

Programjaink

  • Nyitott tér: Hétfőn, szerdán és csütörtökön nyitott, befogadó közösségi tér várja elsősorban a kisgyermekes családokat, ahol a közösségünket érintő témák köré szerveződő spontán beszélgetéseknek adunk színteret. Közben a gyermekek nyugodtan játszhatnak a gyerekszobában gyermekfelügyelet mellett. Továbbá eszközt, és teret biztosítunk távolról való munkavégzéshez, tanuláshoz, olvasáshoz, önfejlesztéshez, beszélgetéshez a gyermek nélkül érkezőknek is. Az  álláskeresési szolgáltatást azért hoztuk létre, hogy az édesanyáknak lehetőségük legyen gyermekfelügyelet mellett, ingyenes WIFI-vel állást keresni, önéletrajzot írni, vagy akár interjúra menni, tanfolyamokra, képzésekre járni. Eközben találkozhatnak egymással, tapasztalatot cserélhetnek, ami segíti őket a munkaerőpiaci visszailleszkedésbe.

  • Gyermekfelügyelet, gyermekmegőrzés: Szükséged van pár óra szabadidőre? Elszaladnál állásinterjúra vagy ügyeket intézni? Netán beszélgetnél egy jót más anyukákkal, vagy programokon vennél részt, míg a gyermeked a szomszéd szobában játszik? Itt a remek alkalom! A Fókusz Közösségi Térben képzett gyermekfelügyelők vigyáznak a gyermekedre, míg elintézed ügyes-bajos dolgaidat, állást keresel nálunk, vagy anyukáink között kikapcsolódhatsz egy kicsit.

  • Tipegő: Gyógypedagógusi állapotfelmérés. Várjuk minden 0-3 év közötti gyermekek és családjuk jelentkezését, ahol képzett gyógypedagógus végez állapotfelmérést és tanácsadást az alábbi területeken: beszédfejlődés, mozgásfejlődés – mozgásos ügyetlenség, mozgásformák kimaradása (forgás, kúszás, mászás, stb.) – , értelmi fejlődés.                                              Előzetes jelentkezés: emoke.futo@kesztyugyar.hu.

Információk

  • Szolgáltatásaink: Gyermekmegőrzés, gyermekfelügyelet, olvasósarok, ételmelegítés, etetőszék biztosítása, pelenkázó sarok, szoptatási lehetőség, WIFI
  • Közösség: Elsősorban 8. kerületi családokat, és lakosokat várunk.
  • Munkatársaink: Futó Emőke, Brunner Tünde, Hajnal Ágnes, Arató Kata, Laczkóné Daridai Katalin

Vélemény

Szeretetburok. A hely, ahol tudod hogy megértik a kisgyerekes- gyesen élős problémáidat (nem csak megértően bólogatnak), hiszen mindenki hasonló cipőben jár .A hely, ami fontos szerepet kap új életed kezdetén, mikor a munka világából, a pörgős hétköznapokból kiszakítva nem találod a helyed. A hely ahol a gyermeked biztonságban, figyelő- szerető szemek előtt tapasztalhatja meg a közös játék- együtt alkotás örömét. A hely, aminek köszönhetően nem kell arctalan chat csoportokban választ keresned kérdéseidre, mert szinte mindenről tudsz tájékozódni. A hely, ahol nagyszerű dolgozók és betérő anyukák alkotnak támogató közösséget. És nem utolsó sorban a 8.kerület legszínvonalasabb helye, amiért minden más kerületben élő kisgyerekes barátunk ránk irigykedik😉

– Sárközi Betti –