FÓKUSZ NŐI KÖZÖSSÉGI KÖZPONT

Rólunk

2018. áprilisától 0-3 éves korú kisgyerekes anyukákat és családjaikat várjuk a Magdolna utca 47. szám alatt közösségi térbe.

Heti, kétheti és havi rendszerességgel szervezünk a kisgyerekes családok számára programokat zárt- és szabadtéren egyaránt.

Kapcsolat

Cím: 1086 Budapest, Magdolna utca 47.

Telefon: 061-788-6918

Facebook: enidohely.facebook.com

Programjaink

 • Nyitott tér: Kedden és szerdán nyitott, befogadó közösségi tér várja elsősorban a kisgyermekes családokat, ahol a közösségünket érintő témák köré szerveződő spontán beszélgetéseknek adunk színteret. Közben a gyermekek nyugodtan játszhatnak a gyerekszobában gyermekfelügyelet mellett.
  Továbbá eszközt, és teret biztosítunk távolról való munkavégzéshez, tanuláshoz, olvasáshoz, önfejlesztéshez, beszélgetéshez a gyermek nélkül érkezőknek is.
 • Álláskereső nap: A csütörtöki Álláskereső napot azért hoztuk létre, hogy az édesanyáknak lehetőségük legyen gyermekfelügyelet mellett, ingyenes WIFI-vel állást keresni, önéletrajzot írni, vagy akár interjúra menni, tanfolyamokra, képzésekre járni.
  Eközben találkozhatnak egymással, tapasztalatot cserélhetnek, ami segíti őket a munkaerőpiaci visszailleszkedésbe.
 • Varrósuli: Nem kell tovább várni arra, hogy elinduljon a VARRÓSULI az Én/időben. Zsifkó Nelli, ruhaipari mérnök nyújt segítséget minden kedden délelőtt, aki már sok-sok órát töltött nálunk és aktívan részt vett a horgolókör munkájában is.
  Lehetőség lesz régóta fel nem varrt nadrágok, be nem szegett függönyök készre varázslására. Varrógépet és egyéb eszközöket biztosítjuk a programhoz.
 •  Interaktív előadás: A gyermekneveléssel, -gondozással, -fejlődéssel kapcsolatos témakörök, a nőiességet fókuszba helyező beszélgetések, és a munkaerő-piaci reintegrációt támogató előadások is helyet kapnak szerda délelőttönként.  Előadóink képzett szakemberek, illetve a témákban jártas édesanyák, pedagógusok, védőnők.
 • Zumba: A teremben pörgős zene, latin tánclépések, fergeteges hangulat, mosolygós arcok, csillogó szemek. A latin zene és a hatékony alakformálás keveredik tökéletes harmóniában. A zumbára hozz magaddal kényelmes tornacipőt, váltóruhát, törölközőt.
 • Gyermekfelügyelet, gyermekmegőrzés: Lehetőséget biztosítunk arra, hogy gyermekfelügyelet mellett, ingyenes WIFI-használattal állást keres, önéletrajzot írj, vagy akár interjúra menj, tanfolyamokra, képzésekre el tudj járni.
  Eközben találkozhattok egymással, tapasztalatot cserélhettek, ami segít benneteket a munkaerőpiaci visszailleszkedésbe.
 • Családi délelőtt: Az egész család számára nyitott programokat szervezünk. Kedvező időjárás esetén szabadtéri programokat szervezünk, rossz idő esetén kreatív foglalkozásokat, társasjátékozást tartunk.
 • Csere-bere piac: Gyere be a Kesztyűgyár Közösségi Házba és csereberélj kedvedre!
  Hozd el, amire már nincs szükséged, de más még tudja használni, és vidd el cserébe azt, aminek meg te veszed hasznát! Várunk minden hónap utolsó péntekjén, 15 és 18 óra között.
 • Tipegő: Gyógypedagógusi állapotfelmérés. Várjuk minden 0-3 év közötti gyermekek és családjuk jelentkezését, ahol képzett gyógypedagógus végez állapotfelmérést és tanácsadást az alábbi területeken: beszédfejlődés, mozgásfejlődés – mozgásos ügyetlenség, mozgásformák kimaradása (forgás, kúszás, mászás, stb.) – , értelmi fejlődés. Négy gyermeket tudunk fogadni 30 perces beosztással.
  Előzetes jelentkezés: emoke.futo@kesztyugyar.hu.
  Szülő neve, szülő telefonszáma, gyermek neve és életkora (hónapokban) és a kiválasztott terület megjelölésével.

Információk

 • Szolgáltatásaink: Gyermekmegőrzés, gyermekfelügyelet, olvasósarok, ételmelegítés, etetőszék biztosítása, pelenkázó sarok, szoptatási lehetőség
 • Közösség: Elsősorban 8. kerületi családokat, és lakosokat várunk.
 • Munkatársaink: Futó Emőke, Hajnal Ágnes, Lengyelné Brunner Tünde, Arató Kata, Laczkóné Daridai Katalin

Vélemény

Szeretetburok. A hely, ahol tudod hogy megértik a kisgyerekes- gyesen élős problémáidat (nem csak megértően bólogatnak), hiszen mindenki hasonló cipőben jár .A hely, ami fontos szerepet kap új életed kezdetén, mikor a munka világából, a pörgős hétköznapokból kiszakítva nem találod a helyed. A hely ahol a gyermeked biztonságban, figyelő- szerető szemek előtt tapasztalhatja meg a közös játék- együtt alkotás örömét. A hely, aminek köszönhetően nem kell arctalan chat csoportokban választ keresned kérdéseidre, mert szinte mindenről tudsz tájékozódni. A hely, ahol nagyszerű dolgozók és betérő anyukák alkotnak támogató közösséget. És nem utolsó sorban a 8.kerület legszínvonalasabb helye, amiért minden más kerületben élő kisgyerekes barátunk ránk irigykedik😉

– Sárközi Betti –