Tanácsadó Testületi ülés 2014/7.

Józsefvárosi Közösségi Házak Nonprofit Kft
Kesztyűgyár Közösségi Ház Tanácsadó Testület
JEGYZŐKÖNYV
Készült: A Kesztyűgyár Közösségi Ház Tanácsadó Testület 2014. június 25-én 12.00 órai kezdettel a Polgármesteri Hivatal 320-as Tárgyaló termében 2014. évi megtartott 7. rendes üléséről
Levezető elnök: Egry Attila, elnök

Jelenlévők:
Balogh István Szilveszter, alelnök
Dr. Ferencz Orsolya, tag
Guzs Gyula, tag
Komássy Ákos, alelnök
Pintér Attila, tag
Dr. Révész Márta, tag
Szilágyi Demeter, tag
Kovács Barbara, Józsefvárosi Kesztyűgyár Közösségi Házak Nonprofit Kft., ügyvezető igazgatója
Huszágh Réka, jegyzőkönyvvezető

Egry Attila elnök úr köszöntötte a jelenlévőket a Kesztyűgyár Közösségi Ház Tanácsadó Testület 2014. évi 7. rendes ülését megnyitotta és határozatképességét 8 fővel megállapította.
13/2014. (VI. 25.) sz. Kesztyűgyár Közösségi Ház Tanácsadó Testület határozata
(8 igen szavazattal)

A Kesztyűgyár Közösségi Ház Tanácsadó Testülete az alábbi napirendi pontokat fogadta el:
I. Ügyvezetői beszámoló
II. Egyéb

I. Ügyvezetői beszámoló:
Kovács Barbara ügyvezető igazgató asszony elmondta, hogy a nyári tábor elindult. Most jelenleg 100 gyermek van, ami azt jelenti, hogy ezen a héten vannak ennyien. Ez hetente változik, mert csak a60 százalékuk van végig, a többi 40 százalék rotációban vannak, 2-3 hétre jönnek. A jelentkezési határidő utolsó napján, illetve a tábor első 2 napján jelentkeztek.
A Kesztyűgyárban viszonylag nagy felújítás folyik ebben az évben, a teljes festés, a felső szint, készül a pince, az MNP III keretében. A felső részen is készülnek átalakításra, mert ahogy Zrt. lett, a kritériumoknak nem felel meg a ház, mert pénztár szoba is kell például.
A Homok és Dankó utca  működik, most felkerült fel egy acél szerkezetű rács a betonfal fölé, hogy megakadályozzák a betöréseket.
Komássy Ákos alelnök úr elmondta, hogy a rendőrség nem lehet ilyen magatehetetlen, miért nem küldenek ki oda egy rendőrt éjszakára.
Egry Attila elnök hozzáteszi, hogy a JVSZ is küldhetne oda egy embert éjszakára aki reggel 8-ig ott ül, hogy végre megszűnjön ez az állapot.
Kovács Barbara ügyvezető igazgató asszony elmondta, hogy már adott kulcsot a rendőrségnek is. A költségvetést még nem látja pontosan, de azt tervezi, hogy egy kamerát kihelyeznek oda, a probléma az, hogy egy darab kamera nagyon drága, mert ki kell építeni és kb. 700.000,-ft lenne.
Pintér Attila úr kérdése, hogy min fog változtatni a kamera kihelyezése?
Kovács Barbara ügyvezető igazgató asszony elmondta, hogy legalább lesznek arcok, így beazaonosíthatóak lesznek a betörők.
Egry Attila elnök úr elmondta, hogy a következő ülést a Kesztyűgyárban fogják tartani, így egy helyszín bejárást is tudnak tartani, mert a Nagyfuvaros 26. szám alatti telket rendbe rakják, a házat is érinti a tűzfal megtartása. Kérdés az az, hogy a társasházhoz csatolják vagy inkább egy elválasztó falat húznának és a Kesztyűgyárhoz csatolják azt a területet, ha igény van rá, hiszen mind a kettő önkormányzati tulajdon.
Kovács Barbara ügyvezető igazgató asszony elmondta, hogy van rá igény, mert mindig hely szűkében van. Az a mászófal ami ott van, azon gyerekek tudnak mászni, mert alacsony, de lehet bővíteni.
14/2014. (VI.25.) sz. Kesztyűgyár Közösségi Ház Tanácsadó Testület határozata
(8 egyhangú igen szavazattal)
A Kesztyűgyár Közösségi Ház Tanácsadó Testület úgy dönt, elfogadja a Józsefvárosi Kesztyűgyár Közösségi Házak Nonprofit Kft. ügyvezetőjének beszámolóját.
II. Egyéb
Ebben a pontban nem volt kérdés, hozzászólás.
Egry Attila elnök úr megköszönte a megjelenteknek a munkát, és 12:22 perckor lezárta a Kesztyűgyár Közösségi Ház Tanácsadó Testületének 7. ülését.
Egry Attila
elnök
Jegyzőkönyvet készítette:
Huszágh Réka
Jegyzőkönyvvezető
Szilágyi Demeter
Jegyzőkönyvet hitelesítő