Szubjektíven objektívvel

Szubjektíven objektívvel

2010. december 3. péntek 08:43 |  Ossza meg a Facebook-on Ossza meg a Twitter-en

Szerző: www.estihirek.hu

2009-ben indult útjára a Help Portrait mozgalom, melynek célja, hogy a világon mindenhol megmozdítsa a fotós közösséget egy jótékony ügy szolgálatában.

Szubjektíven objektívvel

Idén december 4-én kerül sor a globális ajándékozásra, melyben Magyarország is részt vesz. A világnap egyik helyszíne a VIII. kerületi Kesztyűgyár Közösségi Ház lesz, melynek munkatársai – a többi résztvevőhöz hasonlóan – ingyen állnak a Help Portrait és adományozottai rendelkezésére.

De miről is szól a mozgalom? Az egész világon mindenhol ugyanazon a napon összeállnak professzionális fotósok, hogy rászoruló családokat hívjanak meg „modelleknek”. Olyanokat, akiknek soha nem volt lehetőségük arra, hogy műterembe jussanak, ill. családon belül se készült még róluk fotó.

A Help Portrait-ban résztvevő fotósok idejüket és munkájukat áldozzák, hogy az ünnepek közeledtével a szokványos adományokon túl valami személyessel ajándékozzák meg szükségben élő társainkat. A helyszínen készült fotókat ki is nyomtatják és a „modellek” azonnal magukkal is vihetik az életre szóló emléket.

helpporte1A tavalyi évben került először megrendezésre a Help Portrait jótékonysági fotózás, akkor világszerte több ezer fotós csatlakozott a mozgalomhoz és több mint 400 helyszínen zajlott egyszerre az esemény. Végeredményként sok mosolygós arcú gyermek és szülő távozhatott kezében egy gyönyörű családi fényképpel.

A 2010-es Help Portrait Budapesthez már 25 fotós csatlakozott, jelenleg sminkesek jelentkezését várják a szervezők!

Az eseményre idén a Kesztyűgyár Közösségi Ház várja szeretettel az érdeklődőket, az alábbi címen és időben:

VIII. ker. Budapest, Mátyás tér 15. – 2010. december 4. 10.00-15.00 óra között

További információk: keztyugyar

http://help-portrait.com/

A Mátyás tér 15. szám alatt található Kesztyűgyár Közösségi Ház 2008. őszén indította el programjait a környékbeli és a budapesti fiatalok számára egyaránt. Multifunkcionális intézményként számos tehetséggondozó programnak, művészi előadásnak, képzésnek, tanácsadásnak és egy internet kávézónak ad otthont. A megvalósuló programok célja a közösségépítés és a helyi identitás erősítése, illetve a Magdolna negyed bevonása Budapest kulturális vérkeringésébe. Megközelíthető a Blaha Lujza tértől 99-es busszal, gyalogosan a 4/6-os villamos Baross utcai megállójától.

Az eredeti cikk itt olvasható
http://estihirek.hu/kultura/36885-help-portrait

(2011.03.11.)