Én/idő
2018-09-04       |    |  
Az időre nincs hatásunk, mindenkinek 24 órából áll egy napja. A sok hétköznapi tennivaló közt azonban fontos, hogy időt töltsünk önmagunkkal. Az “énidő” közelebb visz a saját belső énünkhöz, kikapcsol, lehetőséget ad arra, hogy magunkra koncentráljunk.
Az is szuper dolog, ha már napi néhány tíz perced van magadra, de mi azt szeretnénk, hogy ennél sokkal több időd legyen, ami rólad szól. Ehhez nyújt segítséget ez az új közösségi tér, az “én/idő”, ahol te vagy a Fókuszban!
 
Keddtől péntekig azon vagyunk, hogy minél több időt tudj magadra fordítani.
Ha olyan helyet keresel, ahol barátnőiddel megihatsz egy jó kávét, vagy finom teát, vagy éppen barátokat keresel, mert nincs lehetőséged ismerkedni, szeretettel várunk!
 
A közösségi térben zajló programokba való bekapcsolódás csupán egy lehetőség, nem kell azokon feltétlenül részt venned.
Gyerekfelügyeletet is biztosítunk, ha ügyintézés/vásárlás/fodrász/ vagy, bármi miatt gyermekedet szeretnéd rövid időre másra bízni.
 
A Fókusz Női Közösségi Központ “én/idő” – programja rád lett szabva. Gyermekbarát közösségi térrel, minden igényt kielégítő szolgáltatásokkal várunk.
 
Látogass el hozzánk, hogy legyen időd magadra!
Minden szolgáltatásunk ingyenes!
 
Aktuális programjainkat itt találod:
Ossza meg a Facebook-on @enidohely
 
Anyák a Fókuszban
2017-02-02       |    |  

Minden nőnek, aki az anyaságra készül, gyermeket vár, gyermeket nevel, vagy már nagymama várjuk szeretettel! Ha szívesen kimozdulnál otthonról kisgyermekeddel, szeretnél anyukákkal találkozni, tapasztalatokat cserélni a játszótéren túl, gyere el hozzánk az otthonosan berendezett Közösségi Központunkba megpihenni, feltöltődni. Nálunk tematikus interaktív előadások is segítik az édesanyákat a rengeteg felmerülő új helyzet minél könnyebb megoldásában és a hétköznapi praktikák elsajátításában.

Időpont: csütörtök 09:00-12:00

Cím: 1086 Budapest, Magdolna u. 47.

Információ: Hajnal Ágnes  +36 20 265 8238

Anyák17

Álláskereső klub nőknek
       |    |  

A foglalkozás keretében munkanélkülieknek segítjük az elhelyezkedését. Önéletrajzírással, közös álláskereséssel, térítésmentes telefonhasználattal és egyéni mentorálással. Heti egy alkalommal három órában valósul meg a programunk, melynek során a hatékony álláskeresésben nyújtunk segítséget.

M47álláskerső

Hogyan tovább? – egyéni tanácsadás
       |    |  

Egyéni konzultációs lehetőséget biztosítunk a környéken élő nők számára. A heti két alkalommal 3-3 órában megvalósuló program keretében életvezetési tanácsadással segítünk megoldani az életben felmerülő nehéz szituációkat, problémákat és igény szerint kísérjük végig a folyamatot.

hogyan tovább17 (2)

Tanácsadás szociális ellátásokról
       |    |  

A kerületben hozzáférhető szociális ellátásokról és juttatásokról való információkhoz juthatnak hozzá az érdeklődők. Heti három alkalommal szakember áll a tanácskérők rendelkezésére, aki naprakész információkkal segíti az ellátásokhoz való kérelmek kitöltését, továbbá fellebbezések, kérvények és hivatalos levelek megírását. Igény szerint hivatalos szervekhez kíséri a segítségkérőt.

M47szociális

Női csoport
       |    |  

A kedden és szerdán megvalósuló csoport már évek óta találkozik, a rendszeresen ide látogató asszonyokból egy élő közösség alakult ki. Szeretettel várják az új érdeklődők jelentkezését is. 

A közös főzések lehetőséget kínálnak arra, hogy a csoport tagjai megoszthassák egymással főzési, sütési tapasztalataikat, receptjeiket. A résztvevők a beszélgetések során szívesen kézimunkáznak: többek között kötnek, horgolnak, hímeznek, varrnak és gyöngyöt fűznek. Az elkészült alkotásokkal a Női csoport rendszeresen megjelenik a kerületben szervezett különböző kézműves vásárokon. A rendezvényekre való együtt készülés erősíti a Központ közösségét. A vidámság és kikapcsolódás része a közös játék is, mely elmaradhatatlan részét képezi az együttléteknek.

M47nőicsoport

Kreatív hétfő
2017-02-01       |    |  

Az egész délelőtt tartó programon lehetőség van többféle kézműves, alkotó tevékenység elsajátítására és gyakorlására. Varrógépek és szövőszék használatára is van mód, valamint a kötés és horgolás gyakorlására is. A nemezelés alapjainak megtanulását követően szép használati és dísztárgyak születnek a résztvevők ötletei nyomán. A különböző gyöngyfűzési és gyöngyszövési technikák megtanulásának lehetősége is alkotásra inspirálja a résztvevőket.

jav_kreativórák17