Mindent meg kell tenni a foglalkoztatás növeléséért
2011-11-02       |    |  

Mindent meg kell tenni a foglalkoztatás növeléséért


Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár és Kocsis Máté, a VIII. kerület polgármestere megnyitotta az önkormányzat és a munkaügyi központ által közösen szervezett Józsefvárosi Állásbörzét. A Közép-Magyarországi Munkaügyi Központ Mátyás téri Kirendeltségén rendszeresen megrendezésre kerülő eseményen az álláskeresők közvetlenül a munkáltatóktól tájékozódhatnak az álláslehetőségekről. Mint azt Kocsis Máté a megnyitón elmondta: jelen állásbörzén mintegy 640 új álláslehetőséget kínálnak a megjelent munkáltatók. Nincs egyszerű helyzetben a polgármester, hiszen Budapesten belül ebben a kerületben a legmagasabb a munkanélküliség aránya – jelentette ki Czomba Sándor. A kapunyitást követően több száz érdeklődő érkezett a rendezvényre.

Ebben a kerületben, ahol ilyen magas a munkanélküliség aránya, és ilyen magas foglalkoztatási igény, ott a városvezetés kötelessége, hogy ilyen állásbörzéket szervezzen abban a reményben, hogy mindenki a képzettségének megfelelő munkához juthat – mondta Józsefváros polgármestere. „Bízom benne, hogy a nap végére az összes felkínált álláshely betöltésre kerül” – hangsúlyozta. Ugyanakkor reményét fejezte ki Kocsis, hogy rövid időn belül foglalkoztatáspolitikai fordulat fog bekövetkezni, és egyre kevesebb józsefvárosi fogja azt mondani, hogy munkát keres.


Mindemellett biztosította a jelenlévőket, hogy a kerületi önkormányzat minden segítséget meg fog adni ahhoz, hogy minél több ehhez hasonló alkalom legyen az álláskeresők számára.

„Minden egyes munkahelyre óriási szükség van”

Minden olyan rendezvény, amely Magyarországon javítja a foglalkoztatás esélyeit, kitüntetett figyelmet érdemel – fogalmazott Czomba, hozzátéve: ezek az állásbörzék kiváló lehetőséget adnak arra, hogy a munkáltatók és munkavállalók egymásra találjanak.


Nincs egyszerű helyzetben a polgármester, hiszen Budapesten belül ebben a kerületben a legmagasabb a munkanélküliség aránya – jelentette ki Czomba. Mint mondta a kerületi foglalkoztatási adatok a beregi térségéhez hasonlóak. Ezért minden egyes munkahelyre óriási szükség van – fűzte hozzá.

Czomba Sándor szavai szerint a kormány azon dolgozik, hogy – amellett, hogy a vállalkozások megfelelő környezetben tudjanak működni és a gazdaság végre beinduljon – ne az emberek utazzanak lehetőség szerint, „hanem próbáljunk meg munkahelyeket odavinni, ahol egyébként nagy a baj, és rendelkezésre áll a munkaerő”.


Mint mondta, a magyar munkaerő mobilitása a nullához közelít, és „nem is az lenne a célunk, hogy újra fekete vonatok induljanak Mátészalka térségéből és vigyék össze-vissza az embereket az egész országban”.

A foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár zárásként köszönetet mondott az összes munkaadónak, aki az állásbörzén munkalehetőségeket kínál az álláskeresőknek.

Forrás: www.fidesz.hu (Letöltve: 2011. november 02.)