Fókusz Női Közösségi Központ - Programok
Archívum
2017-02-02     Download PDF  |    |  

Józsefvárosban, a Magdolna utca 47. szám alatt található a Fókusz Női Közösségi Központ, melynek szakmai felügyeletét a Kesztyűgyár Közösségi Ház látja el. 2015. június 15. óta a Központban valósult meg a „Társadalomból kirekesztett nők foglalkoztatása és rehabilitációja” című MNP III. alprogram.

Az intézmény számos olyan lehetőséget kínál elsősorban a kerület női lakossága számára, melyek az ide betérők életét nagyban segítik, és különféle módon fejlesztik, gazdagítják. Ehhez a közösségi térhez egy nagy társalgó tartozik étkezővel kiegészítve, egy teljes körűen felszerelt konyha. A Központban megvalósuló rendszeres programok fontos része az önismeret-fejlesztés, a lelki segítségnyújtás, az álláskeresés, a szociális segítségnyújtás, a gyermekvállalással kapcsolatos kérdések valamint különböző kulturális programok és alkotó-, kreatív tevékenységek. A rendszeresen ide járó asszonyok már egy kis közösséget alkotnak, mely teret ad arra is, hogy közösen találjanak megoldást egyéni problémáikra és szeretettel várják az új érdeklődők jelentkezését.

Fókusz_órarend20170919től

     Download PDF  |    |  

A csütörtök délelőttönként a kerületben élő kisgyermeket nevelő édesanyák számára szervezett programot a résztvevők fontos és nélkülözhetetlen lehetőségnek tartják, hiszen a kerületben egyedülálló. A találkozások alkalmával az édesanyáknak van lehetőségük pihenni és töltődni, nagy segítséget jelent számukra a közös ebédkészítés is. Az együtt töltött délelőttök egyediségét az is adja, hogy a beszélgetések a résztvevőket aktuálisan foglalkoztató témák mentén alakulnak ki, valamint kreatív tevékenység is megvalósul. A gyermekek számára kialakításra került egy kedves, színes játszósarok babzsákokkal, csúszdával és pelenkázóval. A Központ külön kis szobájában kényelmes lehetőség van arra is, ha valaki kisbabáját szoptatni, altatni szeretné.

Anyák17

     Download PDF  |    |  

Egyéni konzultációs lehetőséget biztosítunk a környéken élő nők számára. A heti két alkalommal 3-3 órában megvalósuló program keretében életvezetési tanácsadással segítünk megoldani az életben felmerülő nehéz szituációkat, problémákat és igény szerint kísérjük végig a folyamatot.

hogyan tovább17 (2)

     Download PDF  |    |  

A kerületben hozzáférhető szociális ellátásokról és juttatásokról való információkhoz juthatnak hozzá az érdeklődők. Heti három alkalommal szakember áll a tanácskérők rendelkezésére, aki naprakész információkkal segíti az ellátásokhoz való kérelmek kitöltését, továbbá fellebbezések, kérvények és hivatalos levelek megírását. Igény szerint hivatalos szervekhez kíséri a segítségkérőt.

M47szociális

     Download PDF  |    |  

A kedden és szerdán megvalósuló csoport már évek óta találkozik, a rendszeresen ide látogató asszonyokból egy élő közösség alakult ki. Szeretettel várják az új érdeklődők jelentkezését is. 

A közös főzések lehetőséget kínálnak arra, hogy a csoport tagjai megoszthassák egymással főzési, sütési tapasztalataikat, receptjeiket. A résztvevők a beszélgetések során szívesen kézimunkáznak: többek között kötnek, horgolnak, hímeznek, varrnak és gyöngyöt fűznek. Az elkészült alkotásokkal a Női csoport rendszeresen megjelenik a kerületben szervezett különböző kézműves vásárokon. A rendezvényekre való együtt készülés erősíti a Központ közösségét. A vidámság és kikapcsolódás része a közös játék is, mely elmaradhatatlan részét képezi az együttléteknek.

M47nőicsoport

2017-02-01     Download PDF  |    |  

Az egész délelőtt tartó programon lehetőség van többféle kézműves, alkotó tevékenység elsajátítására és gyakorlására. Varrógépek és szövőszék használatára is van mód, valamint a kötés és horgolás gyakorlására is. A nemezelés alapjainak megtanulását követően szép használati és dísztárgyak születnek a résztvevők ötletei nyomán. A különböző gyöngyfűzési és gyöngyszövési technikák megtanulásának lehetősége is alkotásra inspirálja a résztvevőket.

jav_kreativórák17